Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Zalety spania nago
Znaczna część populacji nie wyobraża sobie spania bez bielizny. Okazuje się jednak, że wyzbycie się takich przyzwyczajeń może przynieść nam same korzyści. Spanie nago zwiększa komfort wypoczynku. W upalne, letnie noce poczujemy się komfortowo i przewiewnie, jeśli zrezygnujemy z piżamy, która zwykle po upalnej nocy jest spocona i wymaga prania. Dlaczego warto spać nago? Naga […]
Miód czy cukier?
O cukrze mówi się, że to biała śmierć. Wiele osób zatem sięga po miód będąc przekonanym, że to samo zdrowie. W rzeczywistości jednakże warto sobie zadać pytanie o to czy rzeczywiście miód jest taki zdrowy, a cukier taki zły? Jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma substancjami słodzącymi? Przede wszystkim należy wskazać na to, że zarówno […]