Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Jak pozbyć się 3 kg w tydzień? Kuracja imbirowo – cynamonowa
Choć głównymi składnikami mieszanki pozwalającej zgubić kilka zbędnych kilogramów jest imbir i cynamon, to jednak nie są to jedyne produkty. Warto jednak powiedzieć sobie nieco więcej o ich wpływie na dietę. Cynamon reguluje cukier we krwi, co powoduje, że w organizmie nie gromadzi się tłuszcz. Tym samym cukry nie zmieniają się tłuszcze, wspierane zostaje przetwarzanie […]
Czy przy wysokim ciśnieniu chce się spać?
Nadciśnienie tętnicze jest jedną z tych chorób, które w sposób szczególny towarzyszą współczesnemu człowiekowi. Oczywiście to styl życia współczesnego człowieka, zbyt mała aktywność fizyczna, nadmierny stres czy też niewłaściwa dieta są w głównej mierze odpowiedzialne za powstanie nadciśnienia tętniczego. Czy jednakże jest ono od razu czymś oczywistym? Niekoniecznie. Nadciśnienie tętnicze, które nie będzie leczone, które […]