Related Articles
Jak obniżyć poziom cukru w organizmie?
W sytuacji gdy twój poziom cukru przewyższa zalecaną normę w organizmie, warto zastosować kilka zmian żywieniowych, aby go szybko i skutecznie obniżyć. Dzięki temu iż obniży się poziom glukozy we krwi nie będziemy narażeni na ryzyko wystąpienia cukrzycy. Podwyższony poziom cukru Z całą pewnością podwyższony poziom cukru jest pierwszym sygnałem, że gospodarka węglowodanowa w organizmie […]
Burak i jego właściwości
Eliksir młodości, zdrowia i wigoru jest obiektem pożądania wielu pokoleń. Próbowano go uzyskać z rozmaitych roślin, tworzyw a nawet żywych stworzeń. Tymczasem Natura po raz kolejny udowodniła, iż jest najlepszym naukowcem i odkrywcą. Burak to niedocenione warzywo w naszej kulturze. Przeciętny Polak używa go zwykle do gotowania barszczu czerwonego czy ćwikły z chrzanem. Ostatnie badania […]
Najlepsze źródła magnezu
Jednym z naturalnych źródeł magnezu są produkty zbożowe, a przede wszystkim kasza gryczana. Warto wymienić również warzywa strączkowe, szpinak, ser żółty, oraz owoce morza, czekoladę, kakao i banany. Magnez występuje również w owocach i warzywach, które to produkowane są w gospodarstwach ekologicznych. Jak wybierać produkty z największą ilością magnezu? Jeśli wybierasz produkty, w ten sposób […]