Related Articles
Mak i jego właściwości
Właściwości maku są znane już od czasów starożytności. Nie od dziś wiadomo, że można z niego wytwarzać narkotyki. Jest też obecnie dodatkiem do leków uspokajających, stosuje się go jako dodatek do potraw. Z masy makowej piecze się makowca, szczególnie w okresie świąt jest on jednym z najpopularniejszych wypieków. Stosuje się go także do wyrobu kutii […]
Joga czy pilates – gdzie spalisz więcej kalorii?
Decydując się na aktywność fizyczną, często zastanawiamy się, która forma ćwiczeń będzie dla nas najbardziej korzystna. Joga i pilates to dwie popularne praktyki, które, choć na pierwszy rzut oka mogą wydawać się podobne, w rzeczywistości oferują różne korzyści i skupiają się na odmiennych aspektach naszego zdrowia i kondycji. Pytanie, gdzie spalisz więcej kalorii, zależy od […]
Najlepsze źródła magnezu
Jednym z naturalnych źródeł magnezu są produkty zbożowe, a przede wszystkim kasza gryczana. Warto wymienić również warzywa strączkowe, szpinak, ser żółty, oraz owoce morza, czekoladę, kakao i banany. Magnez występuje również w owocach i warzywach, które to produkowane są w gospodarstwach ekologicznych. Jak wybierać produkty z największą ilością magnezu? Jeśli wybierasz produkty, w ten sposób […]