Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Choroba Dercuma
Często słyszy się obecnie o chorobie Dercuma, którą można określić, jako typ stosunkowo rzadkiej choroby skóry. Cechą charakterystyczną jest tutaj występowanie licznych, bolesnych tłuszczaków podskórnych. Bardzo często choroba dotyka kobiety. Czym jest choroba Dercuma? Choroba Dercuma to przewlekłe schorzenie, postępująca choroba skóry, której pochodzenie jest nieznane. Najczęściej kobiety dotknięte są schorzeniem, zaś w przypadku mężczyzn […]
Co warto robić po treningu?
Wielu sportowców – zarówno profesjonalistów, jak i amatorów jasno stwierdzi, że podstawą dobrych wyników jest nic innego jak zachowanie odpowiedniego balansu pomiędzy treningiem, a regeneracją. Jak wiemy nawet osoby nie związane ze sportem wiedzą, że zmęczony organizm nie jest w stanie zapewnić odpowiedniej wydajności, a co dopiero po tak intensywnym wysiłku fizycznym jaki daj trening, […]