Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Melisa na brak snu
Każdego dnia żyjemy w ciągłym biegu. Nie mamy czasu na odpoczynek i relaks. Każdy dzień przepełniony jest obowiązkami i stresem. Tym samym możemy mieć poważny problem z naszymi nerwami, które nie dają nam spać. Kiedy cierpimy na bezsenność związaną z codziennym stresem warto sięgnąć po melisę, która zawiera w sobie uspokajającą melatoninę. Jak działa melatonina? […]
Co pyli w maju?
Maj jest miesiącem szczególnie trudnym dla alergików, ponieważ okres pylenia jest w pełni. Najczęściej w maju pylą wczesnokwitnące trawy, babka i szczaw. Dodatkowo mogą uczulać nas również drzewa a przede wszystkim dąb i sosna. Alergicy mogą borykać się również z pyłkiem wydzielanym przez pokrzywę. Jeżeli ty również borykasz się z alergią, sprawdź, na jakie pyłki […]