Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Wstrząśnienie mózgu
Bardzo groźne dla zdrowia człowieka zjawisko, którym jest wstrząśnienie mózgu może zdarzyć się naprawdę każdemu. Wstrząśnienie mózgu to oczywiście zjawisko nagłe, które zawsze daje konkretne objawy. Nie każde jednak złe samopoczucie po uderzeniu się w głowę musi oznaczać wstrząśnienia mózgu. Tym samym nie w każdym przypadku konieczne jest to, aby udać się do lekarza. Czasem […]
5 najczęściej popełnianych błędów treningowych
Pomimo intensywnych ćwiczeń, treningi nie przynoszą oczekiwanych efektów? Często przytrafiają Ci się kontuzje? A może uciążliwe zakwasy skutecznie zniechęcają Cię do dalszych ćwiczeń? Poznaj 5, najczęściej popełnianych błędów treningowych. 1. Nie rezygnuj z rozgrzewki! Nie warto tracić czasu na rozgrzewkę, skoro można od razu przejść do sedna! – to typowe stwierdzenie, padające z ust […]