Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Właściwości witaminy D3
Najczęściej witamina D3 jest kojarzona z mocnymi i zdrowymi kościami, oraz elementem, który zapobiega krzywicy. Jednakże to nie są jej jedyne właściwości witaminy. Niewielu z nas wie, że witamina D zapobiega depresji, cukrzycy, a także wzmacnia odporność całego organizmu. Czym jest witamina D3? Witamina D należy do grupy związków chemicznych kalcyferolu, ergokalcyferolu i cholekalcyferolu. Witamina […]
Rozgrzej się w czasie zimy
Kiedy za oknem spada temperatura, robi się zimną bardzo trudno zachować nam doskonałe samopoczucie, a także cierpimy wciąż przez wychłodzenie naszego organizmu. W takich sytuacjach powinniśmy sięgnąć po produkty, które zawierają ogromną ilość substancji odżywczych, witamin, minerałów, a także mają właściwości rozgrzewające. Przyprawy które rozgrzeją Twój organizm W zimowym okresie powinniśmy sięgnąć po przyprawy, które […]