Related Articles
Czy siarczyny w żywności szkodzą?
Siarczyny bardzo często możemy spotkać w żywności. Znajdują się w wielu przetworach spożywczych, suszonych owocach, warzywach, czy też mięsie. Dwutlenek siarki jest świetnym konserwantem, przeciwutleniaczem, dlatego często stosuje się go w procesie produkcyjnym. Zapobiega on psuciu się żywności, chroni ją przed ciemnieniem i sprawia, że nadaje się dłużej do spożycia. Czy siarczany są bezpieczne dla […]
Restrykcyjna dieta czy zbilansowana dieta redukcyjna?
Masz już dość problemów wynikających z Twojej nadwagi? Chcesz w końcu pozbyć się zbędnych kilogramów i udowodnić sobie, a także całemu światu, że możesz tego dokonać? Jeśli już podjąłeś taką decyzję, na pewno szukasz rozwiązania, które pomoże Ci we wprowadzeniu zdrowego trybu życia i prawidłowego odżywiania. Co zatem wybrać: restrykcyjną dietę czy zbilansowaną dietę redukcyjną? […]
Gonartroza – objawy i leczenie
Gonartroza to choroba, która potocznie zwana jest zwyrodnieniem stawów kolanowych. Jej przyczyną mogą być przebyte urazy, ale jednocześnie też może być ona uwarunkowana zaburzeniami osi kończyny dolnej. Najczęściej można o owej chorobie mówić przy takich kontuzjach jak uszkodzenie łąkotki stawu kolanowego, uszkodzenie więzadła krzyżowego przedniego lub tylnego czy też przy złamaniu przez stawowym w rejonie […]